Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

11 Ağustos 2022 Perşembe

40 HADİS - 1

 

1-Besmele ile başlamayan her iş bereketsizdir  (Hadis-i Şerif)                             

2-Kişinin yediği en temiz ( en helal ) şey ( alın teri el emeği ile elde ettiği ) kazancıdır (Hadis-i Şerif)(Sünen-i Ebu Davud)

3-Dikkat edin ! Dünyada (lezzetli) yiyecekler ve (kıymetli ) giyecekler içinde yaşayan (fakat ahiret amellerinden gafil) nice kimseler vardırki kıyamet  gününde aç ve çıplaktırlar - ( Hadis-i Şerif Feyzû'l-Kadir )

4-Kim fakir bir kimseye ( borcunu ödemesinde ) kolylık gösterirse Allah (c.c.) Teâla'da dünya ve ahirette ona kolaylık gösterir

5-Allah (c.c.) Teâla kıyamet günü kullarını diriltir . Sonra ( hakiki ) alimleri ayırır ve onlara şöyle buyurur : Ey alimler ! Ben ilmimi size azab etmek için vermedim . Haydi gidin cennete , sizi mağfiret ettim : "

6-Cenab-ı Hak size birşey emrederse onu yerine getirin ; sizi birşeyden nehyederse ondan da sakının (Râmûzü'l Ehâdis )

7-Zayıflarınızı gözetiniz ! Çünkü onlar sebebiyle rızıklanıyor yardım olunuyorsunuz (Râmûzü'l Ehâdis )

8-Asıl mücahid Allah (c.c.) rızası için nefsi ile cihad edendir (Müsned-i Ahmed)

9-Alim sonu cennet olana dek ilme doymaz ( Şihâbu'l Ahbar)

10-Şehidliğe ermesini Yüce Allah'dan ihlâsla dileyen kimseyi, Yüce Allah şehidler derecesine eriştirir; isterse döşeğinde ölsün...

İyiliği ve iyilik yapanları sevin ! Nefsim yedi kudretinde olan Allah (c.c.)'a yemin ederimki bereket ve afiyet onlarla beraberdir (Râmûzü'l Ehâdis)

Fakirleri sevin ve onlara yakın olun ! Onları severseniz Allah (c.c.)'da sizi sever . Onlara yakın olursanız Allah (c.c.)'da size yakın olur . Onları giydirirseniz Allah (c.c.)'da sizi giydirirOnlara yedirirseniz Allah(c.c.)'da size yedirir (Râmûzü'l Ehâdis)

Meddahların yüzüne toprak saçın (İnsanları yüzüne karşı çok medheden)(Râmûzü'l Ehâdis)

İnsanlardan utanmayan Allah(c.c.)'tanda utanmaz (Tirmizi)

Amellerin en faziletlisi ilk vaktinde kılınan namaz ile ana babaya yapılan itaat ve ihsandır (Câmiu's Sağir)

Üç sebepten dolayı arapları sevin ! Çünkü ben Arabım , Kur'ân-ı Kerîm arabçadır ve Cennet ehlinin lisanı arabçadır  (Râmûzü'l Ehâdis)

Fakirleri sevin ve onların mescidlerinde bulunun  (Râmûzü'l Ehâdis)

Nefsin hakkında bildiklerin  , seni başkasından men etsin  (Râmûzü'l Ehâdis)

 Lezzetleri yok eden ölümü çok hatırlayınız (Keşfü'l Hafa)

Ey Allah (c.c.)'ım gece boyunca beni koruduğun gibi sen de Ebu Eyyüb'u koru (S'iret-i İbn-i Hişam)

Amellerin Allah(c.c.)'a en sevimlisi , aç fakiri doyuran veya onun borcunu ödeyen veyahut herhangibir sıkıntısını gideren kimsenin amelidir  (Râmûzü'l Ehâdis)

Amellerin Cenâb-ı Hak'ka en sevimlisi , Allah (c.c.)'a iman sonra sıla-i rahim , sonra emr-i bi'l-ma'rûf ve nehy-i ani'l münker'dir.Cenâb- Hak'kın enfazla buğz ettiği ameller ise Allah (c.c.)'a şirk koşmak ve sıla-i rahmi kesmektir (Râmûzü'l Ehâdis)

Allah (c.c.) nezdinde en sevimli yemek çok elin uzandığı yemektir  (Râmûzü'l Ehâdis)

Biriniz yemeğe başlarken (besmele çekmek suretiyle)Hz.Allah(c.c.)'ın adını ansın !Şayet unutmuşsa "Bismillahi alâ evvelihi ve ahirihi" desin (Râmûzü'l Ehâdis)

Kâmet getirilmeye başlandığı zaman farzdan başka namaz yoktur (Râmûzü'l Ehâdis)

Sözün Cenâb-ı Hak'ka en sevimli olanı kulun"Sübhânallahi ve bi-hamdihi"demsidir (Râmûzü'l Ehâdis)

Kıyamet yaklaştığında zamanın akışı hızlanır . Sene ay gibi ay'da hafta gibi olur . Cumadan bir sonraki cuma'ya kadar olan vakit ise kuru bir hurma dalının yaprakları ile birlikte ateşte yanması gibi kısa olur (Râmûzü'l Ehâdis)

Biriniz bir şey yediği zaman sağ eli ile yesin ; içtiği zaman sağ eli ile içsin! Zira şeytan sol eli ile yer içer (Râmûzü'l Ehâdis)

Mümin hasta olduğu zaman bu hastalık onu tıpkı demirci körüğünün demirin pasını temizlemesi gibi günahlardan temizler  (Râmûzü'l Ehâdis)

Biriniz hastasının canı birşey çektiği zaman onu yedirsin (Râmûzü'l Ehâdis)

Bir iş yapmak istediğinde sonunu iyice düşün! Eğer sonu hayır ise yap , şer ise vazgeç (Râmûzü'l Ehâdis)

Biriniz üç defa ( kapıyı çalarak veya söz ile) izin isteyipte izin verilmediğizaman geri dönsün  (Râmûzü'l Ehâdis)

Kişi yemeği azalttığı zaman içi nur ile doldurulur  (Râmûzü'l Ehâdis)

Allah (c.c.) korkusundan dolayı kul ürperip tüyleri diken diken olduğu zaman hataları kurumuş ağacın yapraklarının dökülmesi gibi dökülür (Râmûzü'l Ehâdis)

Nefsin için istediğini insanlar içinde iste (Râmûzü'l Ehâdis)

Allah (c.c.) Teala sattığı zaman müsamahakar , aldığında müsamahakar , borcunu öderken müsamahakar ve borcunu talep ederken müsamahakar davranan kulu sever  (Râmûzü'l Ehâdis)

Hz.Allah(c.c.)'a en sevimliniz ahlakça en güzel olanınızdır . Onlar öyle mütevazi kimselerdir ki başkaları ile ülfet ederler ve kendileri de ülfet olunur  (Râmûzü'l Ehâdis)

Sizin Cenâb-ı Hak nezdinede en sevimsizleriniz insanlar arsında laf taşıyan , onların hatalarını araştıran ve kardeşler arasını ayırandır (Râmûzü'l Ehâdis)

Ya Rabbi Muâviye'ye kitabı ve hesabı öğret ve onu azabtan koru  (Müsned-i Ahmed)

Ebû Bekir ve Ömer (r.a.) nebiler ve resuller müstesna evvelkilerden ve sonrakilerden cennet ehlinin kamilllerinin efendileridir  (Râmûzü'l Ehâdis)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder